Γράφουν οι...

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

scent of CuBa...!

    
CUBA...ΤΟ ΝΗΣΙ  ΤΟΥ ΧΘΕΣ...ΑΡΑΓΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ;

 Περπατάς στα σοκάκια και κοιτάς απο την μια τα διατηρηταία κτίρια που είναι  έτοιμα να καταρρεύσουν λόγω της ενηλικίωσης τους, από την άλλη τα παλιά αυτοκίνητα που θυμίζουν τις παλιές ασπρόμαυρες αμερικάνικες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Μarlon Βrando  και τότε είσαι σίγουρος ότι κάποιος ανακάλυψε την μηχανή του χρόνου και σε πήγε 70 χρόνια πίσω.
    

                 Κούβα: το νησί στο οποίο ο χρόνος σταμάτησε εδώ και 40 χρόνια.Το ερώτημα είναι: είναι καλύτερα ή χειρότερα από την ''εξευρωπαισμένη'' πλέον Ελλάδα;
Μέσα σε 9 μέρες που βρέθηκα στο νησί αυτό δεν θα μπορούσα να βγάλω κάποιο συμπέρασμα.
Ένας κόσμος που δεν του λέιπει τίποτα από τα βασικά αλλά δεν έχει τίποτα από τα περιττά! Πως θα μπορούσαμε να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα όταν έχουμε και τα βασικά και τα περιττά και πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι;  

la revolucion cubana

Σύμβολό τους οι γνωστoί σε όλους μας Che Guevara και Fidel Castro. Μια επανάσταση ενάντια στην ισπανική δικτατορία του Fulgencio Batista έφερε στην Κούβα τον κουμουνισμό.
 Ένας κουμουνισμός που δυστυχώς δεν κατάφερε να λειτουργήσει σωστά και σιγά σιγά καταρρέει.Φυσικά και αυτήν την στιγμή το στοιχείο του κουμμουνισμού είναι εμφανές. Μπαίνεις μέσα σε μια μπουάτ και δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πως η τραγουδίστρια είναι δημόσιος υπάλληλος, πως ο μαγαζάτορας είναι δημόσιος υπάλληλος και πως αυτό κατάφερε να λειτουργήσει.
Με την πάροδο της παραμονής σου ομως διαπιστώνεις ότι επίσης δεν είδες πουθενά τον Κουβανάρα με την τζιπάρα του,την μουσική στο φουλ και την πουράκλα του και από πίσω καταϊδρωμένο ενα datsun με χαλαμένη την εξάτμισή του να ακολουθεί. Όλοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα και κουβαλούν τον ίδιο σταυρό και αν τους ρωτήσεις η απάντηση που θα πάρεις είναι ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την ζωή τους.Ένα νησί γεμάτο χρώματα και μουσικές.
Μουσικές γεμάτες ζωντάνια,κίνηση και ερωτισμό.
 Ένας χορός της συντροφικότητας και όχι του ατομισμού, 2 σώματα χορεύουν, ένας άντρας και μια γυναίκα,  λυκνίζοντας το κορμί τους έντονα και ερωτικά χωρίς ίχνος προστυχιάς.


Havana η πόλη της μουσικής και του έρωτα!Μια κιθάρα, μια παρέα στο πανέμορφο malecon.

Ίσως το ''παρελθόν'' με κάποιες αλλαγές να είναι καλύτερο από το παρόν αλλά ίσως και το παρόν με κάποιες αλλαγές (αρκετές) να είναι καλύτερο από το παρελθόν.. Το μόνο σίγουρο όμως ειναι πως η Κούβα είναι ένα ταξίδι ζωης, όχι αναψυχής, που όλοι θα έπρεπε να επισκεφτούν κάποια στιγμή για να δουν και μια άλλη πλευρά της ζωής...! Λίγο άρωμα Κούβας χρειαζόμαστε :-)

                                                                                                                                 by HopAki..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου