Γράφουν οι...

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Το "κλουβί" που μας φτιάχνουν οι.. τρελές.

Ακούμε πολλά.. αλλά, κυρίως, βιώνουμε περισσότερα..


Η επικείμενη χρεωκοπία της χώρα, οι επιεικώς ανίκανοι διαχειριστές αυτής της κρίσης, τα ακόμη πιο σκληρά μέτρα που θεσπίστηκαν από τους Ευρωπαίους "δυνάστες" μας καθώς και η συνεχιζόμενη ταλαιπώρια που υφίσταται ο ελληνικός λαός είναι μονό μερικές από τις συνιστώσες της πολυσυζητημένης κρίσης.

Έννοιες που μέχρι πρότινος ήταν σε όλους και όλες άγνωστες, όπως ΄μνημόνιο΄, ΄τροϊκα΄, ΄μεσοπρόθεσμο΄, ΄κούρεμα΄ κ.α έχουν γίνει ψωμοτύρι στις συζητήσεις όλων μας. Αντικαθιστώντας, έτσι, με ένα στενάχωρο τρόπο τις αθώες και ελπιδοφόρες κουβέντες που θα μπορούσες να ακούσεις σε μια παρέα φίλων ενώ απολαμβάνουν το καφεδάκι τους.

Βλέποντας το μέλλον μας να πηγαίνει περίπατο.. παρέα με το μέλλον της Ελλάδας, συνολικά, δεν φαίνεται να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε κάτι δραστικό γι΄ αυτό. Αφήνοντας, με αυτόν τον τρόπο, το πεδίο ελεύθερο σε αυτούς που ήθελαν να ρίξουν στα τάρταρα το ηθικό του μέσου Έλληνα και κυρίως του νέου .. που συνηθίζεται να είναι και αυτός που αντιδρά.

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε όμως είναι η ικανότητα που έχουμε, παρά όλα τα μειονεκτήματα μας, να βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων ακόμα κι εκεί που τα πράγματα φαίνονται πολύ.. σκούρα!

Μπορούμε με μια ταυτόχρονη άρνηση της πραγματικότητας, που θέλουν να μας πλασάρουν, να υιοθετήσουμε και μια στάση αποδοχής προς όλα τα ωραία που ακόμη έχουμε.. όπως οικογένεια και φίλους, καθώς και να εστιάσουμε σε αυτά που μπορούμε να κάνουμε! Άλλωστε σύμφωνα με γνωστό καθηγητή οικονομολόγο η "ακατανόμαστη λέξη" (πτωχευση) έχει και μια αισιόδοξη πλευρά! Ήρθε λοιπόν η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε γιατί η "οξ'αποδώ λέξη" μπορεί να αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη για εμάς. Είναι απ'ότι φαίνεται αυτό που χρειαζόμαστε για να γλιτώσουμε τη "σβάστικα" πάνω απ΄το κεφάλι μας ενώ παράλληλα δημιουργούμε και ένα τρέμουλο στους.. 'εταίρους' και στους άλλους κολλητούς μας!

Μπορούμε, λοιπόν, να αντισταθούμε νοερά στον βομβαρδισμό κακών ειδήσεων που ακούμε? Η άποψη μου είναι ΝΑΙ. Έχουμε τη δύναμη, έστω να προσπαθήσουμε συλλογικά ή και ατομικά. Αφού όπως φαίνεται έχουμε ήδη φάει το γαϊδαρο.. στην ουρά κολλήσαμε?

Το κλειδί είναι.. η ψυχολογία να παραμείνει σθεναρή. Να μην αφήσουμε έναν ..

  • βαλτό από ΕΕ ,
  • ένα γιο ενός άλλου γιου ενός άλλου.. , 
  • έναν με το χρίσμα της Μητσοτακικής-κατάρας και, ακόμα χειρότερα, 
  • έναν επαγγελματία λαϊκιστή-φασιστο..εεμ ακροδεξιό ήθελα να πω, παρέα με άλλους Ευρωπαίους κολαούζους, να νομίζουν ότι μπορούν να μας πτοήσουν.

*Με αισιοδοξία μπορούμε  να συσπειρωθούμε.. 
*Εμπρός, λοιπόν,στον αγώνα.. της θετικής σκέψης και έντονης δραστηριοποίησης σε κάθε τομέα!!

(Δείτε αυτό: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=2075) Eπίτηδες το άρθρο είναι πιο... ήπιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου