Γράφουν οι...

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Τροπικό_νησί στο ΒερολίνοΑυτό το... περίεργο σύμπλεγμα τροπικών εικόνων- κατάλυμα- υποκατάστατο θερμότερων κλιμάτων- θεματικό χωριό και  βασικά Τροπικό_Νησί τοποθετείται λίγο έξω από το Βερολίνο, στη μικρή πόλη του Κράουσνικ. Είναι γύρω στα 6-7 στρέμματα με μέγεθος περίπου όσο 8 ποδοσφαιρικά γήπεδα. Για να είναι σε θέση να συγκρατεί μια θερμοκρασία της τάξης του 30 -35 βαθμούς C, είναι καλυμμένο με ένα ημικυκλικό θόλο ψηλότερο από τον Πύργο του Αιφέλ, αφού μπορείς να το διακρίνεις ακόμη και από το αεροπλάνο!
Αποτελεί μια ακόμη ευρεσιτεχνία των Γερμανών, οι οποίοι όπως είναι γνωστό στερούνται υψηλών θερμοκρασιών... Γι αυτό και επισκέπτονται κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου το Τροπικό νησί τους, προσπαθώντας να πάρουν μια γεύση από αυτό που εμείς πολύ καλά γνωρίζουμε..το καλοκαιράκι!! Το πάρκο αυτό έχει δημιουργηθεί με στόχο να παρέχει μια πλήρη ψευδαίσθηση για το πού βρίσκεσαι, αφού προσομοιώνει με ήλιο και αστέρια ένα κανονικό 24ωρο ενώ καμιά φορά έχει ψεκαστήρες, ώστε να θυμίσουν ένα καλοκαιρινό ψιλόβροχο. 
Αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι ενώ οι Έλληνες πασχίζουμε για την οικονομική μας βιωσιμότητα. έχουμε τουλάχιστον να απολαύσουμε ένα πανέμορφο τοπίο, εν αντιθέσει οι Γερμανοί όντας οικονομικά σταθεροί, για να χαρούν καλοκαιράκι αναγκάζονται να κάνουν με μεγάλη επιτυχία τους τουρίστες (κάλτσα και σανδάλι :P ) ολόγυρα στον κόσμο, με μεγάλη προτίμηση στα ελληνικά νησιά. Δεν είναι λοιπόν λίγο λυπηρό το πιο κοντινό σε καλοκαίρι για αυτούς να είναι αυτό το ογκώδες κατάλυμα!!???
Δείτε κάποιες εικόνες του Βερολινέζικου Tropical Island, το οποίο παρ΄ότι είναι λίγο αποκρουστικό σαν τρόπος χαλάρωσης και διασκέδασης δεν παύει να είναι εντυπωσιακό! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου