Γράφουν οι...

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Σε ισπανικό mood


(από Cityportal// by MeetDodo)
  






«Σε ισπανικό mood» «Tu me estas dando mala vida, Yo pronto me voy a escaper»… θα μπορείς να τραγουδάς με ευκολία, ενώ παράλληλα θα καταλαβαίνεις τι πάει να πει ο ποιητής. Πως; Με το Castellano. Πρόκειται για ένα site, το οποίο προσφέρει δωρεάν εκμάθηση Ισπανικών από τον ίδιο σου τον καναπέ. Δε χρειάζεται να αναφερθώ στην ευκολία του ζητήματος, ούτε καν στην καταπληκτική ευκαιρία για εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας-κουλτούρας, που μας προσφέρει η διαχειριστική ομάδα του ιστότοπου, καθότι είναι προφανές. Τέτοιες πρωτοβουλίες χρειαζόμαστε, τέτοια άτομα μας λείπουν, τέτοια όρεξη και πάθος θέλουμε να βλέπουμε. Μιλώντας με την Ελένη και το Δημήτρη για το διαδικτυακό ιστότοπο που διατηρούν, το Castellano.. 

Cityportal: Αρχικά, πες μας λίγα λόγια για σένα και για τους υπόλοιπους διαχειριστές του Castellano! 
Castellano: Οι κύριοι διαχειριστές της σελίδας είμαστε ο Δημήτρης (τεχνική διαχείριση) και η Ελένη (γενική διεύθυνση). Είμαστε ζευγάρι και στην πραγματική ζωή. Επίσης, σαν ντουέτο, έχουμε και το www.indiankitchen.gr για την Ινδική κουζίνα. Ο Δημήτρης έχει και το μουσικό του site, σαν καλλιτέχνης, το www.meet-sos.gr . 

Cityportal: Πως ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία; Πες μας, συνοπτικά, το όραμα σας όταν το ξεκινήσατε. Διάβασα και στο site, πως κυρίως σας ώθησε η αγάπη για την Ισπανική κουλτούρα. Υπήρξε κάποιος άλλος extra παράγοντας που σε/σας κινητοποίησε; 
Castellano: Τίποτα παραπάνω από αυτό. Η Ελένη λάτρευε ανέκαθεν, τόσο την Ισπανική γλώσσα, όσο και την κουλτούρα που την συνοδεύει... τα οποία με τον καιρό τα μετέδωσε και στο Δημήτρη. Όλα αυτά έδωσαν το έναυσμα, για να δημιουργήσουμε την ιστοσελίδα (συν του ότι ο Δημήτρης ασχολείται ερασιτεχνικά και με κατασκευή ιστοσελίδων). 

Cityportal: Η ενασχόληση με το Castellano, αν επιτρέπεται, γίνεται αφιλοκερδώς; Φυσικά, εν καιρώ κρίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες αφιλοκερδώς και μη. 
Castellano: Βέβαια, αφιλοκερδώς. Και μάλιστα έχουμε βάλει και λεφτά από την τσέπη μας (domain, server κτλ) , αλλά και πολύ χρόνο έχουμε διαθέσει. Τα μόνα μικρά έσοδα (συντήρησης) που κατά καιρούς προκύπτουν είναι από κάποια affiliate links, πάντα σχετικά με την Ισπανική γλώσσα και την Ισπανόφωνη κουλτούρα (πχ προώθηση βιβλίων για Ισπανικά ή κουπόνι για Μεξικάνικο εστιατόριο). Βέβαια, δεν θα είχαμε πρόβλημα να υπάρξει και οικονομικό όφελος από το όλο εγχείρημα, απλά ο αρχικός μας σκοπός ήταν, να είναι και να παραμείνει ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ. 

Cityportal: Πως λειτουργεί το site, πες μας συνοπτικά αυτά που προσφέρει σε έναν υποψήφιο μαθητή Ισπανικών. 
Castellano: Ανεβάζουμε τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, άρθρα «μαθηματάκια» γραμματικής & λεξιλογίου τα οποία μπορεί να τα παρακολουθήσει το κοινό μέσα από το μενού «Μαθήματα Ισπανικών». Επίσης, έχουμε κάνει και 1-2 διαδραστικά μαθήματα με live συμμετοχή από τα μέλη μας, αλλά ο χρόνος δυστυχώς δεν μας επιτρέπει να τα κάνουμε τόσο τακτικά. Στόχος μας είναι να αρχίσουμε και λίγο προφορικό, ακουστικό, έκθεση κτλ στα οποία «είμαστε λίγο πίσω». Προς το παρόν είμαστε σε καλό στάδιο στο θέμα της γραμματικής. Βέβαια, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε σε κανέναν ότι μόνον και μόνον αποκλειστικά διαβάζοντας το site μας μπορεί να θριαμβεύσει στις εξετάσεις των Ισπανικών, αλλά δίνουμε το λόγο μας ότι κάνουμε ότι μπορούμε και ότι είναι ένα σίγουρο καλό στήριγμα. 

Cityportal: Ποιες είναι οι βλέψεις σας, μελλοντικά, για το Castellano; 
Castellano: Το μόνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι όπως είμαστε. Περνάμε καλά εκεί μέσα και με τα μέλη μας είμαστε μία πολύ καλή παρέα! Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, λογικά, θα έχουμε πλήρως καλύψει την ύλη μέχρι το προχωρημένο επίπεδο χρήσης Ισπανικών, ενώ –όπως προανέφερα- θα ήθελα να δώσουμε και λίγη παραπάνω βάση προφορικό, ακουστικό κτλ. 

Cityportal: Σας ευχαριστούμε πολύ, τόσο για το χρόνο σας όσο και για τα υπέροχα «μαθηματάκια» που μας προσφέρετε! 
Δείτε και εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου