Γράφουν οι...

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το πολιτικό domino: Αλήθεια φτάσαμε σε αυτό?


Κάνει τη δουλειά του περνάει και το μήνυμα του!
2 σε 1
Γιατί με μερικούς τα λέγαμε περί τον Ιούνιο.. Ας επαναλάβουμε τώρα λοιπόν!

Για να πούμε τα σύκα- σύκα και τη σκάφη- σκάφη .. η επιλογή σου μπορεί να φέρει ένα ντόμινο πολιτικών μετασχηματισμών. Γιατί να βλέπεις βραχυπρόθεσμα, ενώ μπορείς να δεις όλη την εικόνα..??

Ξέρουμε όλοι, πως ο λόγος που εκτόξευσε τα ποσοστά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν ήταν το reunion όλων των πάλαι πότε αριστερών, αλλά ήταν λίγο-πολύ παρόμοιος  με αυτόν που ανέβασε και τα ποσοστά της χρυσής αυγής (και των μαντρόσκυλων της, μη ξεχνιόμαστε). Όταν λοιπόν ο κόσμος απομακρυνθεί από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α που νομίζετε ότι θα στραφεί η πλειονότητα αυτών? Όταν αρκετοί από τους φετινούς ψηφοφόρους του ήθελαν με την επιλογή τους να δηλώσουν την αντίδραση τους στο πολιτικό κατεστημένο και στα νέα( πλέον παλιά) μέτρα, χωρίς να είναι απαραίτητα σχετικοί με το χώρο, τι θα τους σταματήσει από το να δώσουν δύναμη στους μάτσο Χρυσαυγίτες? 

Σε περίπτωση λοιπόν που συμβεί αυτό που ΌΛΟΣ ο πολιτικός χώρος σύσσωμος επιθυμεί (πτώση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α) δε θα είναι κανείς υπεύθυνος για τα αποτελέσματα παρά οι ίδιοι.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω άρθρο.. το βρήκα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον!!
"Ποιος θέλει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα αυτοί που μας κυβερνάνε και η άκρα δεξιά μέχρι και την ίδια -την υπόλοιπη- αριστερά. Όλα σχεδόν τα κόμματα θέλουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις στην κοινωνία και τον κόσμο ο οποίος ελπίζει σε αυτόν, ως όχι την λύση όλων τον προβλημάτων του, αλλά ως ένα μεγάλο βήμα για να γίνει μια μεγάλη αλλαγή. Εντάξει τα κόμματα της κυβέρνησης θέλουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτήν την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος τους αντίπαλος, ως προς την ακραία μνημονιακή και ταξική πολιτική που ασκούν, για να προστατέψουν τα μεγάλα συμφέροντα, διαλύοντας ταυτόχρονα την κοινωνία. Τι γίνεται όμως με την υπόλοιπη αριστερά;
Το ΚΚΕ και το μεγαλύτερο κομμάτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλουν να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχουν την αυταπάτη, ότι ο κόσμος μετά θα στραφεί προς αυτούς και θα μεγαλώσουν τα ποσοστά τους. Μεγάλο λάθος. Ο περισσότερος κόσμος που τον ψήφισε και του έδωσε το 27%, δεν έγινε ξαφνικά αριστερός, αλλά ξαφνικά φτωχός. Αν απογοητευτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στραφούν στα άλλα κόμματα της αριστεράς, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι. 

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, πολύς κόσμος ήταν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή στις εκλογές και ας είναι το ένα στο άλλο άκρο από το άλλο. Άμα ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει αυτός που θα ανέβει πιο πολύ θα είναι η Χρυσή Αυγή! Όμως με τόση λάσπη που έριχναν τα αστικά κόμματα και με τόση λάσπη που έριχνε η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την φορά δεν κατάφερε να βγει πρώτος και έχουμε για άλλη μια φορά στο τιμόνι της χώρας την Νέα Δημοκρατία, με «δώρο» το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας την πολιτική λιτότητας και σβήνοντας την ελπίδα από τον κόσμο. Βέβαιος δεν αντιμετώπισε σαν «εχθρό» τον ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρη η αριστερά. Για παράδειγμα η οργάνωση «Ξεκίνημα» και μια μειοψηφία της ΑΡΑN (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ταυτόχρονα φιλική κριτική για τα λάθη που κάνει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «το Ποντίκι», δείχνει 3ο κόμμα την Χρυσή Αυγή. Αν και δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε πλήρως τις δημοσκοπήσεις, αυτό δεν μου φαίνεται περίεργο. Η δήθεν αντισυστιμικότητα της Χρυσής Αυγής, τραβάει πολύ απογοητευμένο κόσμο. Λέω «δήθεν», γιατί η Χ.Α. είναι στην ουσία το μακρύ χέρι του συστήματος. Η τηλεόραση μέσα στο καλοκαίρι έδειχνε επί μέρες τις «κινήσεις αλληλεγγύης» της Χ.Α. προς τους έλληνες συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη. Ωραία διαφήμιση τους έκανε. Τις κινήσεις αλληλεγγύης που συμμετέχει και οργανώνει η αριστερά σε ολόκληρη την Ελλάδα, επί τόσα χρόνια, δεν τις έχει δείξει ποτέ στην τηλεόραση! Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας οδηγείτε στον εκφασισμό της. Ο κίνδυνος δεν είναι στο σύστημα, αλλά στην στοιχειώδη δημοκρατία που έχουμε. Κανείς σχεδόν δεν είναι ευχαριστημένος από την σημερινή δημοκρατία, αλλά να την καταργήσουμε τελείως και να φέρουμε δικτατορία, είναι δέκα βήματα πίσω. Το θέμα είναι να πάμε μπροστά και να παλέψουμε για την πραγματική (αμεσο)δημοκρατία, όπου την εξουσία να την έχει ο λαός και όχι οι τράπεζες και οι αγορές. Ένα μεγάλο βήμα μπορεί να γίνει με την κυβέρνηση της αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος, όπου σε αυτόν ενώθηκαν διαφορετικές οργανώσεις, όπου με σύνθεση απόψεων, λειτουργούν κάτω από ένα κοινό πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποτελείτε από επαναστατικά κομμουνιστικά κόμματα, μέχρι και δυνάμεις που αποχώρησαν από την μνημονιακή και «μεταλλαγμένη» σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το όραμα της ενωμένης αριστεράς, παρά τις χίλιες διασπάσεις που έχει υποστεί αυτή.
Όπως ανέφερα και πριν, η κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα λύσει όλα τα λαϊκά προβλήματα, αλλά θα είναι ένα μεγάλο, βήμα. Όπως και ο ίδιος λέει, αν ο κόσμος δεν διεκδικήσει και από μόνος του δεν κατέβει στους δρόμους και δεν εξεγερθεί ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, τότε από μόνη της η κυβέρνηση της αριστεράς δεν θα μπορούσε να πετύχει πολλά. Η εξουσία πρέπει να περάσει στον λαό. Δεν θα την έχει ούτε ο λαός, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τράπεζες και οι αγορές. Γι' αυτό με ένα μεγάλο κίνημα και με μία αριστερή κυβέρνηση να το στηρίζει και να το ακούει, τότε μπορεί να έρθει η ανατροπή.
Αυτοί που ποντάρουν στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανέβουν οι ίδιοι, να σκεφτούν πρώτα τις επιπτώσεις στην κοινωνία και μετά να σκεφτούν αν προτιμάνε για κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και όλο το πακέτο, αντί για μία αριστερή κυβέρνηση. "
Αν κάποιος σκεφτεί... " ε εντάξει και τι θα γίνει άμα πάρει κι άλλη δύναμη η ΧΑ?" συγγνώμη δε μπορώ να βοηθήσω, δοκίμασε κανένα γιατρό καλύτερα. (αστειεύομαι..βρε)
Ελπίζω μέχρι τώρα αυτοί ( @#%^&*(*&^% )   που έλεγαν "καλά της έκανε της Κανέλλη.." και "έναν Παπαδόπουλο θέλουμε.."(ναι το άκουσα κι αυτό.. ορκίζομαι!) να ξανασκέφτηκαν τις κατά τα άλλα .. σεβαστές απόψεις τους.

***Τροφή για σκέψη ***

( Πηγή άρθρου: Εδώ! )

10 σχόλια:

  1. entexnos apousiazei h anafora sta nea kommata (kamenos koubelhs ktlp) t opoia a8rhstika elaban megalo pososto k edei3an oti uparxei dromos me sunergasies k prosforo edafos gia nees idees.. oso gia t suriza deixnei apo mono t tashs autokatastorfhs <> na m mporei n sunergastei me kanenan entos boulhs se opoiodhpote 8ema.. episis m dhloseis diaforon stelexon t exei apodei3ei oti pragmatika de mporei n sunergastoun oute oi sunistoses meta3u ts.. (stratoulis glezos ktlp).. opote apo oti fainetai pros t paron t oneiro t alexis n ginoume argentinh mallon einai makrino http://www.capital.gr/News.asp?id=1608143

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oxi entexnws .. apla h anafora den htan aksia logou... oso gia ton kammeno.. oyden sxolio, giati milame gia kati ek diametrou antitheto apo to surizw. Oson afora to koubelh, nai isxuei oti apotelese eksisou kalh epilogh alla h metepeita sunergasia tou me to pasok kai th nd.. proswpikh m gnwmh einai oti ton ekanan na xasei th dunamikh tou.. oson afora gia thn argentinh.. Alexis eipe!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά όμως η ουσία του προβλήματος -αναφορικά με την Χ.Α. και αν κατάλαβα καλά από τα υπονοούμενα του άρθρου- είναι το αν θα την προτιμήσει ο κόσμος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις επόμενες εκλογές;
    Προσωπικά θεωρώ πως αυτό που θα έπρεπε να προβληματίζει περισσότερο είναι το πώς προέκυψε αυτό το ποσοστό της Χ.Α. διότι μιλάμε για ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Όταν το 7% των Ελλήνων στηρίζει σύγχρονους εκφραστές των αντιλήψεων του ναζισμού, το πρόβλημα κατ' εμέ είναι αυτό καθαυτό. Με το να λέμε "ψηφίζουμε το Χ κόμμα για να μην έχουμε φασισμό" δε λύνουμε τίποτα. Απλά αναβάλουμε το μοιραίο(;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε, δε νομίζω πως εντέχνως απουσιάζουν αναφορές σε άλλα κόμματα, δεν γίνεται ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο κείμενο. Θα συμφωνήσω αναφορικά με τις συνιστώσες, αλλά αυτό έχει καταντήσει πλέον γραφικό -θυμήσου την προηγούμενη κυβέρνηση και πες μου αν παρατηρούσες μια κοινή γραμμή. Απλά όση κριτική -καλώς- ασκείς στον "alexis", άλλη τόση άσκησε και στο κείμενο της παραπομπής σου. Και για να μη βιαστείς να μου βάλεις ταμπέλα, διαφωνώ κάθετα τόσο με το πρόγραμμα όσο και με τη μετεκλογική στάση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AdTsakal to thema fusika den einai mono auto... Den uposthrizw pws oi pshfoi yper toy suriza prepei na einai kat anaghn to antibaro ths X.A.. auto pou dieukrinizw, basizomenh se ena allo arhtro, einai pws... anekathen oi kriseis eunoousan ta akra (Px blepe Krish tou '29.. Yphrxe anodos twn akrodeksiwn alla, de kserw an to gnwrizeis, KAI twn kommounistwn, toys opoious o idios o Xitler ethapse me th gnwsth se olous propaganda , pou ton ekane prwthuporgo kath' ola nomimo). Mporei gia ena megalo pososto, kyriws twn newn, o SYRIZA na mhn einai akro alla gia ena allo pososto pshfoforwn apotelei ena eidous akro. Otan loipon ena akro anebainei h katebainei to logiko epomeno einai to politiko katesthmeno na issorophsei alliws, kai na eunohthei to allo akro.. to opoio pisteyw polloi nohmones DEN theloun na endynamwthei ki allo... Autoi loipon pou basei dhmoskophsewn eixa pshfisei XA kai meta pshfisan SYRIZA den pshfisan vash ideologias alla bash antidrashs sthn mnhmoniakh politikh kai sta metra... autoi oi antrhwpoi, twra pou o SYRIZA den einai pleon toso cult(egine kai 2o komma,etsi den einai) tha epileksoun me kleista ta matia XA... akoma ki an gnwrizoun to poion ths, mono kai mono eksaitias toy anatreptikou xarakthra ths(mias kai milame gia summorites) pou proballetai entonws kai apo ta media . To moiraio hdh sumbainei ... h tha katseis na to koitas h mporeis na kaneis kati kai gia auto peran tou na askeis kritikh (oxi esu sugekrimena) se ena xwro opoios exei apodeiksei kai istorika thn aksia toy sto katw-katw thw grafhs kai den apotelei ton kindyno pou apoteloun kapoioi-kapoioi.... mporeis na valeis kapoies proteraiothtes san pshfoforos.. auto lew mono. An auto pou diavases sou edwse thn entypwsh pws o SYRIZA einai o swthras mas, tote lathos diko mou poy den apotypwsa pio eukrinws thn apopsh mou... O,ti grafw parapanw basizetai stis teleutaies eklogikes anametrhseis , kai mono ekei. Telos, oson afora sto.. 7% ti exeis na proteines esu ws strathgikh.. amunas ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά όσα λες- μάλλον εγώ δεν έγινα σαφής. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ο κόσμος που αμφιταλαντεύεται μεταξύ ΧΑ και Χ, ανεξάρτητα με την τελική του επιλογή, είναι σχεδόν εξίσου επικίνδυνος με τον "καθαρό" ψηφοφόρο της ΧΑ. Είναι ένας εν δυνάμει υποστηρικτής ακραίων καθεστώτων που βλάπτουν την ατομική ελευθερία. Το θέμα δηλαδή -πάντα κατά την εκτίμησή μου- είναι το ΓΙΑΤΊ ο κόσμος στρέφεται στο φασισμό ως λύση και ΌΧΙ το πως αυτό αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα (τα οποία μας βοήθησαν ίσως να αντιληφθούμε το μέγεθος αυτού του προβλήματός μας ως κοινωνία). Μία κρίση δε μου αρκεί σαν αιτιολόγηση. Και ούτε πιστεύω πως μία αριστερή κυβέρνηση έχει μέλλον στον τόπο, όταν ένα μεγάλο κομμάτι που την ψήφισε θα μπορούσε κάλλιστα να στηρίξει μια δικτατορία (πχ, αν στις επόμενες εκλογές βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μέσα στους ψηφοφόρους του υπάρχει μερίδα ανθρώπων που ήταν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ).
    Άμεση στρατηγική άμυνας δε γνωρίζω. Ενημέρωση σίγουρα και κατάρριψη του μύθου της ΧΑ (πχ δες στο blog μου τελευταία ανάρτηση). Αυτό όμως δεν αρκεί σε μακροπρόθεσμη βάση και νομίζω πως η ουσιαστική εξάλειψη της αρρώστιας αυτής έρχεται μέσω της παιδείας (οικογένεια, τηλεόραση, σχολείο) και πρόκειται για μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Γραφικός, ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Isxuei pws h eksagriwsh tou kosmou mporei na threpsei polu asxhmes katastaseis.. Oxi pws pisteuw oti mia kubernhsh tou SYRIZA de tha htan mia kalh lush, isws mia oneiropola lush.. telospantwn katheis ef w etaxth! vale mou to link apo to blog sou re... Epishs, diavases ekeino me to daskalo-timwro? (asteieuomai alla xaras to kouragio tou)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Epishs, thelw na allaksw sunergates.. giati oi dikes mou sunergatides einai APOUSES!!! Adam se kalw san ekswteriko synergath sto manus in mano, xwris thn egrish ths arxi-manusinman-iotisas ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχα, είχα φάει ένα ξερό "ΌΧΙ" όταν το πρότεινα εγώ! Είναι θέμα εγωισμού και πρεστίζ τώρα να μη δεχτώ τώρα την πρόταση -πόσο μάλλον τώρα που έχετε μία ανάρτηση ανά μήνα...
    Τον είδα τον δάσκαλο...
    adtsakal στο blogspot(φαντασία,ε)
    Τέλος, να πω πως οι λοιπές bloggers της παρέας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ. Λες και θα μπουν να το δουν ποτέ βέβαια...
    :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ts ts ts ...den sxoliazw giati eimai me 2 wres ypno...otan synelthw tha deite eseis...sia spioune tha se diagrapsw :P adtsakal...to prestiz se marane :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή