Γράφουν οι...

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

"Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία .."

..Ευχή τόσο χιλιοακουσμένη όσο και χιλιοειπωμένη αλλά ταυτόχρονα, πέρα για πέρα ουσιώδης!

** Για την περαιτέρω κατανόηση του κειμένου παρακαλώ τα τραγούδια να παίζονται σύμφωνα με τη ροή του αρθρακίου  **

Πραγματικά, άμα κάτσετε και το σκεφτείτε αυτά είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε.Εξαιρώ ΚΑΙ την ευτυχία αφού είναι το αποτέλεσμα των άλλων δυο συνιστωσών και μένουμε με την ..απόλυτη συνταγή "Υγείας και Αγάπης."(sic;)

Αλήθεια όμως μας φτάνουν αυτά?!.. Θέλω να πω, πως πολλές φορές παρά το περιεχόμενο των ευχών που δίνουμε σε άλλους, η καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε αυτά που έχουμε και να θυμόμαστε μόνο αυτά που δεν έχουμε ή θα θέλαμε να είχαμε.. Η ζωή μας κάνει να παίρνουμε για δεδομένα τόσα πράγματα που καταντάμε να χαλάμε την ΤΟΣΟ σημαντική καλή μας διάθεση για μικροπράγματα όπως ..'Δε βρίσκω να παρκάρω..', 'Μου πήρε τη σειρά', 'Δεν προλαβαίνω να κάνω τις υποχρεώσεις μου..' κοκ 


Για παράδειγμα, ακούω πολλούς να παραπονιούνται πως δεν έχουν κέφια γιατί... δεν πάει καλά η εξεταστική ή γιατί τους έχουν πιάσει οι μαύρες τους ή γιατί τίποτα δε συμβαίνει ή και γιατί όοοολα συμβαίνουν ταυτόχρονα.. και πάει λέγοντας..

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι πως μικρά ζητήματα όπως αυτά σε κάνουν να ξεχνάς ότι στην πραγματικότητα είσαι ευτυχισμένος και να το θυμάσαι όταν στα αλήθεια συμβαίνει κάτι κακό, το οποίο σε βοηθάει να εκτιμήσεις τι είχες.. και ίσως δεν έχεις πλέον! 

Η λύση για όλα είναι μια και νομίζω όλοι τη γνωρίζουμε.. "Θετική σκέψη"!! Όταν είσαι θετικός και δεκτικός σε καταστάσεις το πιο πιθανόν είναι να σου γυρίσει μπούμερανγκ μέσω των άλλων και να λάβεις ότι ακριβώς έδωσες!


Σκεφτείτε πόσο ανεβαστικό είναι να είσαι σε μια παρέα όπου τα άτομα είναι χαμογελαστά και πως μονομιάς ανεβαίνει η διάθεση σου.. πολύ απλά γιατί η "θετική σκέψη είναι μεταδοτική!!"

Οι άνθρωποι μπορούν να είναι ευτυχισμένοι μόνο όταν δεν θεωρούν πως ο σκοπός της ζωής τους είναι η ευτυχία..(Anna Frank).Γι' αυτό, ΟΛΑ είναι μια ιδέα και δεν υπάρχει λόγος για περιττές έγνοιες.. ή Αλλιώς?!? Hakuna Matataaaa***

Καλά μας μπήκε, καλά ας μας βγει αυτό το '12 ..Καλή Χρονιά και καλό μήνα (μη ξεχνάμε και τα βασικά :P )



1 σχόλιο:

  1. To idanikotero post gia tin arxi mias kainourgias xronias...kai ena gero tarakounima gia emena proswpika pou eytyxws kseperasa tin tetrahmerh mizeria mou :P ! Xamogela pantou..kai me trelainoun oi anthrwpoi pou mono me to vlemma tous mou metadidoun tin thetiki tous energeia...ena potaki me mia fili pou eixes kairo na tin deis kai na 'miliseis'....(poso mallon se syndiasmo enos andreprepestatouu kavga :P) mporei na sou ftiaksei apeira tin diathesi.. :) eeela thetiki skepsi...pantou...filenades sfyrikste xaroumena an mporeite..fiu fiu fiu fiu fiu (sfirigmata einai auta :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή