Γράφουν οι...

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Swedish "Tree Hotel" !


Τοποθετημένο μέσα στα καταπράσινα δάση της βόρειας Σουηδίας, στο χωριό Hrads, αυτό το "ξενοδοχείο- δενδρόσπιτο" είναι μια εναλλακτική επιλογή αλλά, παράλληλα, μια σπουδαία αρχιτεκτονική 'δήλωση'!

Μιμείται πραγματικά και φανταστικά αντικείμενα, πάντα όμως με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. Το βασικό στοιχείο του είναι πως έχει γίνει με απόλυτο σεβασμό στη φύση, αφού βασική μέριμνα των δημιουργών του ήταν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος!

Τα δωμάτια αποτελούν το καθένα μια διαφορετική έμπνευση και σου δίνουν τη δυνατότητα να θαυμάσεις τη φύση.. ενώ βρίσκεσαι ΜΕΣΑ σε αυτή!

"Αν και θέλαμε να έχουμε το ξενοδοχείο μας στη μέση της φύσης, θέλαμε να το κάνουμε και με τους όρους της φύσης.." υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες.. κι εμείς έχουμε να πούμε Μπράβο!

Οι τιμές, πάντως, είναι αρκετά τσιμπημένες γι΄αυτό και προς το παρόν θα το θαυμάζουμε μέσω φωτογραφιών..!!Εν καιρώ κρίσης είναι ωραίο να βλέπουμε πως ένα ..δενδρόσπιτο μπορεί να καλύψει τις ταξιδιωτικές μας 'αναζητήσεις' και να μετατραπεί σε κάτι που ποτέ δε φανταζόμασταν, ικανοποιώντας, έτσι, την ανάγκη μας για αποδράσεις από την καθημερινότητα!


Πιάστε, λοιπόν, όλοι από ένα δένδρο και αναθεωρήστε για το τι εννοείτε "απολαυστικές διακοπές"! Ναι, ναι.. μετράνε και τα δενδρόσπιτα που πολλοί είχαμε μικροί :P 


Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς και μερικές όψεις των εσωτερικών χώρων!






 Αν θέλετε να ακούσετε παραπάνω λεπτομέρειες γι΄αυτό το project δείτε το παρακάτω video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου