Γράφουν οι...

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

"Φιλική ιστορία..."

Επηρεασμένη από το γιορτινό κλίμα και με αφορμή μια πρόσφατη γκαντεμιά, εμ κακοτυχία εννοώ.., μου ήρθε να γράψω κάτι για τη φιλία.. γενικό μα ΚΑΙ ειδικό..!!
Τι είναι η φιλία λοιπόν, μμμ... είναι μάλλον μια λέξη, η οποία αν και επαναλαμβάνεται καθημερινά από δισεκατομμύρια ανθρώπους  έχει νόημα τόσο μα τόσο βαθύ, τόσο αληθινό που κατά τη γνώμη μου δε μπορεί να περιγραφεί λεκτικά ή τουλάχιστον να μη χάσει έστω και λίγο το νόημα της μέσα από μια άσκοπη μεταφορά στο λόγο..
Πολλοί λένε πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις.. σ' αυτό μάλλον θα συμφωνήσω.Γιατί από πολύ μικρούλα είχα την τύχη να κάνω τη σωστή "επιλογή", επομένως το παραπάνω ρητό να εφαρμόζει απόλυτα στην περίπτωση μου.Ο λόγος για μια στενή-στενότατη φίλη!
Για να μη ξεχαστώ ..η κακοτυχία που προανέφερα είναι πως ο προκαθορισμένος, εδώ και καιρό, εορτασμός των Χριστουγέννων στη La Rambla με ένα κρασί στο χέρι και τη φιλεναδίτσα μου από το άλλο αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών και βασικά λόγω ΚΑΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.. (βλ. low-cost εταιρίες)!! -Αν δεν πήγαιναν όλα κατά διαόλου θα συναντιόμασταν στη Βαρκελώνη και θα τα περνούσαμε μούρλια-
Πίσω στο θέμα μας ... το να δημιουργήσεις μια φιλία θεωρώ πως είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, το ζήτημα είναι όμως να μπορέσει να κρατηθεί σε βάθος χρόνου ακόμα κι αν δεν υπάρχει καθημερινή επαφή.. Είναι λοιπόν απαραίτητο κάποιος να καταλάβει καλά τη δυναμική που
  
 υπάρχει στις φιλίες για να μπορέσει να επεκτείνει τον 

κοινωνικό του κύκλο αλλά παράλληλα να βελτιώσει και να 

ενδυναμώσει τις σχέσεις που ήδη έχει!

Γνωρίζοντας από προσωπική εμπειρία μπορώ πλέον να πω με σιγουριά πως οι φίλοι έρχονται και παρέρχονται.. Γιατί μη μου πείτε πως δεν έχει τύχει σχεδόν σε όλους άτομα τα οποία θα ορκιζόσασταν πως θα κάνετε για πολύυυ καιρό παρέα πλέον να τα βλέπετε στο δρόμο και το "Γεια" να είναι η καλύτερη ατάκα που θα έχετε να ανταλλάξετε..
Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν αυτοί, οι οποίοι θα σας κάνουν να αισθάνεστε ωραία μα και πολύ άσχημα όταν αυτό χρειάζεται .. για το δικό σας καλό! ,που θα σας κάνουν να νιώθετε πως κάποιος ξεχωριστός σας έχει ανάγκη και που θα είναι πάντα εκεί όταν όλοι οι άλλοι απλά θα αραιώνουν..
Θα μπορούσα να πω με σιγουριά πως η δυνατή σχέση δυο φίλων μοιάζει με μια ερωτική σχέση(εξαιρείται το σεξουαλικό στοιχείο στη συγκεκριμένη περίπτωση)και μάλιστα πολλές φορές είναι και ανώτερη από μια πραγματικά ερωτική σχέση!!Γιατί αυτό που νιώθεις για το συγκεκριμένο άτομο είναι η ανάγκη να είστε συνέχεια μαζί και να μοιράζεστε τα πάντα... συναισθήματα δηλαδή που σε κατακλύζουν τον πρώτο καιρό της σχέσης.. και αν είσαι τυχερός και πιο μετά!
Τέλος.. οι φίλοι είναι αυτοί που θα σε περιμένουν "μετά το  πέρας της ημέρας".. και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα,γι' αυτό και αξίζει να τους κρατάς κοντά σου με κάθε τρόπο..


http://www.youtube.com/watch?v=9hPv_LgyKEE
Αυτό είναι για όλα τα απανταχού φιλαράκια.. Ένα τραγούδι του οποίου οι στίχοι θεωρώ πως αναφέρονται ακριβώς στην έννοια της φιλίας... :)



***Κι ένα γνωμικό για το τέλος τόσο ταιριαστό.. "Δεν είναι

 τόσο δύσκολο να πεθαίνεις για τον φίλο σου, όσο να βρεις

τέτοιο φίλο για τον οποίο αξίζει να πεθαίνεις" (Θερβάντες)

1 σχόλιο:

  1. το καλύτερο κλείσιμο για το βράδυ μου... btw sorry που δε σε πήρα... θα επανορθώσω αύριοοοο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή