Γράφουν οι...

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

The CiTy of Light !!



Και ο λόγος... για το Παρίσι την πόλη του φωτός, του έρωτα, των καλλιτεχνών, της Belle Epoque, του toulouse lautrec,του picasso ,του Modigliani (και πολλών ακόμα), της Montmartre ,του Moulin Rouge και του Lido ...
 Όταν το επισκέφτηκα δεν πίστευα πως μπορεί μια πόλη να αλλάζει τόσο τη νύχτα μιας και το φως δεν της λείπει ποτέ ...  Ακόμη και ο πύργος του Άιφελ που δεν είναι  κάτι άλλο από μια σιδηροκατασκευή σου δημιουργεί τελείως διαφορετική αίσθηση βλέποντας τον φωτισμένο!!
Ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσεις είναι να το περπατήσεις, ξεκίνα από τη La Defense και περπάτα με κατεύθυνση προς το κέντρο μέχρι εκεί όπου δεν θα αντέχεις άλλο!  Η αλήθεια είναι ότι όταν το επισκέφτηκα δεν είχα αρκετό χρόνο για να δω όλα αυτά τα μέρη που θα ήθελα αλλά υποσχέθηκα ότι θα ξαναπάω σύντομα..
Αν πας για πρώτη φορά αξίζει να επισκεφτείς την Παναγία των Παρισίων (Notre Dame de paris), να δεις το Παρίσι από τον πύργο του Άιφελ (Le tour Eiffel) αλλά και από την Σακρε κερ στη Μονμάρτη (sacre coeur montmartre) τόσο το πρωί όσο και το βράδυ είναι σαν βλέπεις δυο διαφορετικές πόλεις!
Εκεί ψηλά στη Μοντμάρτη θα συναντήσεις ζωγράφους από πολλά μέρη του κόσμου που θα σε παρακαλέσουν για ένα πορτρέτο και ταυτόχρονα θα σου θυμήσουν ότι η Μομτμάρτη αποτελούσε τον τόπο συνάντησης των σπουδαιότερων καλλιτεχνών που πέρασαν ποτέ από το Παρίσι για χρόνια!!
sacre coeur- Montmartre
Πέρνα από το Λούβρο (Musée du Louvre) και το Ορσαί (Musée d'Orsay). Γενικά αν είσαι φίλος των μουσείων έχεις επιλέξει τη σωστή πόλη, θα βρεις πάνω από εκατό... 
Αν έχεις αρκετό χρόνο και χρήμα πήγαινε στην όπερα (Opéra de Paris ) και δεν θα το μετανιώσεις.
Αν πάλι προτιμάς τις βόλτες και τους καφέδες από τα μουσεία,απόλαυσε ένα καφέ στην Καρτιέ λα ταν (quartier latin) ή στα διάσημα καφέ γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε (Saint-Germain-des-Prés).
cafe de flore
Αν θέλεις και μεσαιωνκό τοπίο ταυτόχρονα δεν έχεις τίποτα αλλό να κάνεις από μια βόλτα στη συνοικία Μαρέ ( Marais) που διατηρεί το χαρακτήρα της,την οποία μπορείς να συνδυάσεις,μιασ και είναι δίπλα) με την κοσμοπολίτικη πλατεία της Βαστίλης όπου θα βρεις και την καινούργια όπερα!!
Διασχίζοντας τα Ηλύσια Πεδία (Champs Elysees) θα καταλάβεις ότι το Παρίσι δεν κοιμάται ποτέ! Θα δεις κόσμο να περπατάει ξέγνοιαστος ακόμη και νωρίς τα ξημερώματα!!  Ξεκίνα από την Αψίδα του Θριάμβου και περπάτα την όλη. Θα συναντήσεις πάρκα και όμορφα bistrot για να ξεκουραστείς και να τσιμπήσεις κάτι !!


La Defense

  Αν δεν το επισκεφτείς δεν θα καταλάβεις την ομορφιά του, ωστόσο πάρε μια γεύση από τις φωτογραφίες !!   


Paris




1 σχόλιο: