Γράφουν οι...

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

"Hello, my name is Johnny Cash"...

..Κάπως έτσι ξεκινούσε την κάθε εμφάνιση του ο "Άνθρωπος με τα Μαύρα" Johnny Cash!

Η 'φωνή σαν ξυράφι' (όπως πολλοί την αποκαλούσαν) και η σιγουριά που εξέπεμπε την ώρα που τραγουδούσε τον μετέτρεψαν σε είδωλο μιας ολόκληρης εποχής.Για έναν άνθρωπο που κατάφερε να επηρεάσει μουσικά καλλιτέχνες, όπως ο Elvis, ,o Jerry Lee Lewis,o Willie Nelson και να προωθήσει στη μουσική βιομηχανία ονόματα όπως ο Bob Dylan, τα λόγια είναι λίγα..

Όσοι με ξέρετε ,γνωρίζετε τα αισθήματα που τρέφω για τον JC .. <3 αυτό όμως δε σημαίνει ότι μεροληπτώ!Τα στοιχεία είναι απλά αδιάσειστα!

Μέσα στην 50 χρόνων πορεία του ασχολήθηκε με πολλά είδη μουσικής, όπως η country, το rockabilly, η rock n roll, τα blues, η folk και η gospel.

Αυτό που για μένα τον ξεχωρίζει από άλλους καλλιτέχνες είναι η αυθεντικότητα του.Ήταν ένας άνθρωπος που δε μπήκε ποτέ σε καλούπι και στερεοτυπικές συμπεριφορές.Είχε μεγάλη δύναμη ψυχής αφού κατάφερε να ξεφύγει από τις καταχρήσεις και ταυτόχρονα να αλλάξει μονοπάτι ζωής.

Μα το πιο αξιοθαύμαστο σε αυτόν ήταν η σχέση ζωής με την επίσης τραγουδίστρια June Carter, η οποία, όπως και ο ίδιος δήλωνε, ήταν η κινητήρια δύναμη του.. 


Αν πάνω απ'όλα σε έναν καλλιτέχνη μετράει το πνεύμα.. τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Johnny Cash τα είχε όλα..







Το συγκεκριμένο τραγούδι το έγραψε η γυναίκα του και επίσης τραγουδίστρια June Carter.








Εκτέλεση από κοινού με τον Dylan ίσως του πιο γνωστού κομματιού του JChttp://www.youtube.com/watch?v=mpuGp-TTYXQ&feature=related





O JC στα τελευταία χρόνια της ζωής του διασκεύασε τραγούδια των Depeche Mode,Nine Inch Nails, U2..και άλλα.




Μίμηση του Έλβις!!  http://www.youtube.com/watch?v=TYctbbWWzzo










"Don't know that I will But until love can find me And the girl who'll stay and won't play Games behind me, I'll be what I am A solitary man..." (στίχοι από το Solitary Man)

2 σχόλια: