Γράφουν οι...

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

"Μεσάνυχτα στο Παρίσι" - και το ταξίδι ξεκινά..

Για κάποιους ο Woody Allen  είναι εγγύηση.. Εγώ πάλι άνηκα (τονίζω τον παρελθοντικό χρόνο!) σε αυτούς που βρίσκουν τις ταινίες του ανιαρές χαζομαρολογίες ..

Βλέποντας τη νέα του ταινία "Midnight in Paris" διαψεύστηκα πλήρως. Στην αρχή μπορείς εύκολα να το περάσεις για μια κλασσική αμερικάνικη χαζοκομωδία.. αλλά μόλις περάσουν τα πρώτα λεπτά ξεχωρίζει για τα τόσο όμορφα πλάνα, την ευφάνταστη μουσική και βασικά για το πετυχημένο cast ηθοποιών του..

Το σενάριο πρωτότυπο σε ξαφνιάζει και απλά σε παρασύρει σε άλλες εποχές... εποχές που δε θα έμοιαζε απίθανο να κάτσεις στην ίδια παρέα με τον Picaso και τον Lautrec ενώ πίνεις το ποτό σου με τον Hemingway και τον Dali.. 

Με τον δωδέκατο χτύπο του ρολογιού η μαγεία ξεκινά και το Παρίσι αλλάζει...καθώς μετατρέπεται σε ο,τι εσύ θελήσεις...***



Μια ιδέα από το υπέροχο soundtrack αυτής της ταινίας... :)


3 σχόλια:

  1. πλάκα κάνεις...σήμερα την συζητούσα..την είδα για δεύτερη φορά..και επειδή και εγώ ανήκα στο ίδιο γκρουπ που αναφέρεις...νομίζω ότι αρχίζω να αλλάζω λίγο άποψη...!! καταπληκτική σκηνοθεσία, καταπληκτική μουσική, καταπληκτική φωτογραφία, και γαμάτο σενάριο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ βάλε αν θες και μερικές από τις μουσικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή