Γράφουν οι...

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Sofia

Όπως θα μπορούσατε να δείτε και στη wikipedia "Η Σόφια (Βουλγαρικά.: София, Λατινικά: Sofia), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα, και ειναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας... "

Μπλα μπλα μπλα... τι έχω να πω εγώ για τη Σόφια; Καλώς ήρθες στα Βαλκάνια! Τρία ήταν τα πράγματα που αποτυπώθηκαν απευθείας στο μυαλό μου.


1. Η φωτογραφία αριστερά

2. Η αρχιτεκτονική των κτιρίων που η αύρα τους θύμιζε ανατολικό μπλοκ

3. Δέντρα παντού. Ενώ δεν έβλεπες και πολύ νερό τριγύρω (εννοώντας κανένα μεγάλο ποτάμι ή λίμνη μέσα στην πόλη) η πόλη ήταν καταπράσινη. Όπως έμαθα αργότερα η Σόφια έχει μεγάλα αποθέματα υπόγειων υδάτων.

Όσον αφορά στο φαγητό, στη διασκέδαση, στους παραδοσιακούς χορούς κλπ η Σόφια θυμίζει πολύ Ελλάδα. Μπορείς να φας γεμιστά, μουσακά, να βγεις σε μπουζουξίδικο, να χορέψεις καλαματιανό και να πιεις ρακί. Και εδώ είναι που όλοι σκέφτεστε... ε και τι να πάω να κάνω εκεί; αυτά τα βλέπω και εδώ! Χααααααα... κάθε πόλη έχει τα μυστικά της και η Σόφια τα κρύβει καλά!




Στο κέντρο της πόλης μπορείς να βρεις παλιά διαμερίσματα, τα οποία τα έχουν νοικιάσει νέοι άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο και τα χρησιμοποιούν ως κοινωνικούς χώρους. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις χειροποίητα ποτά και φαγητά όπως ισπανική τορτίγια, ιρανικό τσάι, αγγλικά κέικ κλπ. Επίσης, μπορείς να τριγυρίσεις... κάθε δωμάτιο και μια έκπληξη! Ανοίγεις μια πόρτα και 10 άτομα έχουν στήσει ένα προτζέκτορα και βλέπουν ταινία, ανοίγεις μία άλλη και ένα παιδί παίζει πιάνο δίπλα σ ένα αφημένο ποδήλατο και πάει λέγοντας.


Αν βγείτε για ποτό το βράδυ δοκιμάστε να πιείτε σφηνάκι Aftershock (κατά προτίμηση το κόκκινο γιατί κυκλοφορεί σε λευκό, κόκκινο και μαύρο). Έχει γεύση κανέλα και έχει κερδίσει την ψήφο του κοινού! 


Τέλος, για τους αθλητικούς ή ρομαντικούς τύπους, ακριβώς έξω από την πόλη βρίσκεται το βουνό Βίτοσα, το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε και να κάνετε μία βόλτα. Υπάρχουν ακόμα και μπάνγκαλοους, στα οποία μπορεί κάποιος να μείνει και βράδυ!

4 σχόλια:

  1. καμιά φώτο από τα Σόφια...δεεεν παίζει ε??? πάντως αν και στην ιδέα των Βαλκανίων δεν ξετρελανόμουν, τώρα μπορώ να πω ότι μου ήρθε η όρεξη...μπράβο Αθηνάααρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο το σφηνάκι.. αλλα γιατι το φιλάτε??? Θελω κι άλλες ταξιδιωτικές αναδρομές, ταξιδιωτισσα Αθηνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς στο χωριό μου όταν αγαπάμε κάτι το φιλάμε! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή