Γράφουν οι...

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Δίαιτα??? Αι ντον’τ νοου γουατ γιου αρ τοκινκγ αμπαουτ!!


Έχω παχύνει τελευταία!! είναι κ αυτός ο χειμώνας το κρύο πάντα μου ανοίγει την όρεξη ... θα ήθελα να χάσω 5-6 κιλάκια είναι η αλήθεια .. καλά όχι βέβαια  ότι τώρα έχω κάτι αλλά να μωρέ ίσως μπαίνω πιο άνετα στο αγαπημένο μου τζιν ..τώρα που το σκέφτομαι αν το καλοκαίρι ήμουν λίγο πιο αδύνατη θα ένιωθα ακόμη καλύτερα με τον εαυτό μου και δεν θα είχα συνέχεια στο μυαλό μου το πως φαίνομαι .. Οι συζητήσεις τύπου «αχ κοίτα αυτή τι σώμα έχει! πόσο αδύνατη είναι .. ένταξει η κοπέλα είναι θεά .. έγω πόσο πρέπει να χάσω για να γίνω σαν και αυτήν λες».....απλά θα έλειπαν.. ααααχ τι καλά !!
Μμμμμ λοιπόν το πήρα απόφαση από Δευτέρα ξεκινάω δίαιτα  (κρατήστε ότι σήμερα είναι μόλις Τρίτη), για να σκεφτώ πόσο θέλω να χάσω?? 5! Εεε εντάξει μωρέ απ’ ότι ακούω τα πέντε κιλάκια χάνονται σε 1 και κάτι μήνα.. μέχρι τον Ιούνιο έχουμε... ουυυ και βασικά δεν γίνεται να ξεκινήσω γιατί την άλλη Τετάρτη θα μας βγάλει για φαγητό ένας φίλος που έχει τα γενέθλια του εεε δεν γίνεται να μην φάω και να πω ότι κάνω δίαιτα .. θα τον προσβάλλω !!! Άσε που στην δίαιτα απαγορεύεται το ποτό ...ωχ και  όταν βγαίνω τι θα κάνω ?? θα ζητάω σόδα ή kola light ?? πιο ξενέρωτη πεθαίνεις .. Εδώ που τα λέμε τι είναι τα 5 κιλά και 10 να ήταν?? 2 μήνες θα μου έπαιρνε όλο και όλο για να τα χάσω μπορώ να το κάνω όποτε θα είμαι στη φάση (μιας και τώρα δεν είμαι...χωρίς κάποιο λόγο βέβαια..)
Να ας πούμε θα ξεκινήσω αρχές Απριλίου!!  Όχι ας πούμε δηλαδή σίγουρα θα ξεκινήσω τότε .. δεν το συζητώ καν μια και καλή να τελειώνω ..τόσο καιρό βασανίζομαι με αυτό το θέμα... ας τελειώνω επιτέλους και μετά θα αισθάνομαι τέλεια !! Καλά βασικά λέω να ξεκινήσω από αύριο γιατί και πέρσυ έτσι έλεγα τέτοια περίοδο και τότε ήταν μόνο 2 ρε γαμώτο τώρα πως έγιναν 5 ? Λες να βάλω κι άλλα ? Πφφφ αγχώθηκα τώρα ..
 


Η γνωστή σε όλους μας έκφραση «δεν θέλει κόπο ..θέλει τρόπο», πιστεύω πως επιβεβαιώνεται 100 %. Η αλήθεια είναι ότι κατά την διάρκεια των σπουδών μου πάνω στη διατροφή, κατάλαβα τι άκριβως σημαίνει δίαιτα, μιας και η διατροφική εκπαίδευση λείπει από τα σχολεία( πράγμα αδιανόητο κατά την άποψη μου.. ) . Η δίαιτα ή διατροφή (όπως θέλετε) δεν είναι περιορισμός τροφής αλλά τρόπος ζωής!! 
Όλα επιτρέπονται και όλα ταυτόχρονα απαγορεύονται αν είναι σε μεγάλες ποσότητες !! 

Το μόνο λοιπόν που έχει να κάνει κάποιος που θέλει να αρχίσει δίαιτα είναι να το βάλει στο μυαλό του!!! Να αλλάξει αυτό που λέμε διατροφική συνείδηση και με τη βοήθεια ενός ειδικού να εκπαιδευτεί σωστά ώστε να σκέφτεται υγιεινά και φυσικά όχι μόνο για το διάστημα που θα κάνει να χάσει τα παραπανίσια (αν θέλετε) κιλά, αλλά εφ’ όρου ζωής. 
 
Αν τώρα αυτό φαίνεται αδιανόητο και άκρως κουραστικό σε κάποιους αρκούν 1.996.783 έρευνες που συνδυάζουν την κακή διατροφή με ένα σωρό προβλήματα υγείας  για να τους μεταπείσουν!!!



1 σχόλιο:

  1. Από τη μία πλευρά μ' έκανες να συνειδητοποιήσω ότι είμαι αναποφάσιστη... ειδικά σ' αυτό το θέμα! Ευτυχώς βέβαια στο τέλος με έκανες να ξαναβρώ το πείσμα μου! Επιτέλους ήρθε η ώρα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώωω!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή